Posljednje novosti / vijesti

Obilježavanje dječije nedjelje u prvoj sedmici oktobra 2017.
Datum 10 Oct 2017

Ove godine u sklopu dječije nedelje, koja se obilježava prvu sedmicu mjeseca oktobra, u sklopu djelovanja JU Centar za socijalni rad Jajce, za mališane je upriličen niz aktivnosti i druženja. Tako su mališani učestvovali na priredbi u školi, planinarili i boravili u prirodi na planinarskom domu Ćusine. 

"Trening trenera za podizanje svijesti i edukaciju zaposlenih u Centrima za socijalni rad/ Službama socijalne zaštite za postupanje u slučajevima nasilja u porodici" .
Datum 14 Mar 2017

Dana 08. i 09.12.2014. godine u hotelu Hollywood u Sarajevu Federalno ministarstvo rada i socijalne politike organiziralo je dvodnevnu edukaciju na temu "Trening trenera za podizanje svijesti i edukaciju zaposlenih u Centrima za socijalni rad/ Službama socijalne zaštite za postupanje u slučajevima nasilja u porodici" .

Travnik: Obuka na temu postupanja s djecom žrtvama nasilje i prosjačenja
Datum 14 Oct 2016

Ustanova za obrazovanje odraslih "Socijalno-edukativni centar" (SEC), poslovna jedinica Travnik u suradnji s Udruženjem socijalnih radnika Srednjobosanske županije organizirala je ovih dana u Travniku, u zgradi Vlade SBŽ, jednodnevnu obuku pod nazivom "Postupanje u slučajevima nasilja nad djecom i prosjačenja djece". 

Početak borbe protiv nasilja nad ženama
Datum 23 Jun 2016

U organizaciji Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini, u Travniku je održan sastanak koordinacionog tijela povodom početka projekta Borba protiv nasilja nad ženama i djevojčicama koji finansira švedska organizacija SIDA.

Kako preživljavaju žrtve nasilja u obitelji?
Datum 07 Mar 2016

Nakon udaje za svog dugogodišnjeg momka, ono što je za dvadesetpetogodišnju Ninu iz Sarajeva bio normalan život, pretvorilo se u pravi pakao. Malo po malo, muž joj je zabranio sve što je nekada radila, od izlazaka sa prijateljicama, pozivanja obitelji u svoj dom na ručak, do nošenja uske odjeće. Prvi put ju je udario kada je saznao da nosi djevojčicu. On je želio dječaka. 

<< Previous 1 2 3 4 5 6 7 8 9 Next >>

Istaknuti projekt

Partneri Centra za socijalni rad