Posljednje novosti / vijesti

Javna tribina, 26.07.2012. godine
Datum objave 26 Jul 2012
Isprintaj članak

Centar za socijalni rad Jajce, organizator je Javne tribine pod nazivom „Koraci nadležnih institucija ka uspostavi Plana prevencije rodno zasnovanog nasilja i nasilja u porodici“...

Projekat je finansiran od strane Gender centra FBiH, a trajao je 7 mjeseci. Nakon uvodne riječi, direktorica Mr.sc. Indira Mehić Čejvan, izrazila je zahvalnost, ali i veliko zadovoljstvo za postignute rezultate. Rad u mjesnim zajednicama, stalno prisustvo socijalnih radnica na terenu, uvezivanje sa relevantnim institucijama po pitanju problematike nasilja, rad u Romskoj zajednici Kuprešani, potpisivanje protokola i prezentacija istog pred kantonalnim institucijama, samo su neke od aktivnosti, koje je kroz prezentaciju projekta navela Sanja Jekauc dipl.scr.

Šest stotina devedeset i pet učenika osnovnih i srednjih škola, obuhvaćeno je predavanjima na temu nasilja, o čemu je govorila socijalna radnica Dubravka Šajnović.

Nakon prezentiranih rezultata projekta, razvila se konstruktivna diskusije, te su saradnicima u projektu podijeljene zahvalnice.

Istaknuti projekt

Partneri Centra za socijalni rad