Posljednje novosti / vijesti

Podrška i pomoć porodici Čahut
Datum objave 13 Nov 2019
Isprintaj članak

Porodica se nalazi u teškoj materijalnoj, stambenoj, odnosno životnoj situaciji, gdje je svaka pomoć dobrodošla. S obzirom na sve navedeno i na teške uvjete u kojima ova porodica živi, Centar je uputio dopise preko 60 privatnih preduzeća u Jajcu, institucijama i općini Jajce za pomoć u realizaciji plana zaštite za ovu porodicu. Planirano je da se prvenstveno poboljšaju uvjeti stanovanja u kojima živi sedmero maloljetne djece sa svojim roditeljima.

Centar je predviđenim planom zaštite, saradnjom i pomoći određenih preduzeća i fizičkih lica uspio poboljšati uvjete stanovanja ove porodice, te učiniti njihov stambeni prostor dostojan življenja i stanovanja.

Zahvaljujemo se svim preduzećima, fizičkim licima i Ministarstvu zdravstva i socijalne politike SBK na pomoći i donaciji.

Preduzeća koja su pomogla putem uplata novčanih priloga, nabavci namještaja kao i pomoći u materijalu za uređenje su: „Komotin“ d.o.o. Jajce, „Rudnici Boksita“ d.d.Jajce, „Bojanić“ d.o.o. Jajce, „Geodata“d.o.o. Jajce, SZR „Elektro Brizić „Jajce, Hotel „Plivsko jezero“ , Moto klub „Padrino“ Jajce, „ML-Vendo“ d.o.o. Jajce, Crveni Križ, Medžlis IZ Jajce, „Budeš“ d.o.o., „Mukić Komerc“ d.o.o., Foto studio „Orbi“.

Fizička lica koja su sudjelovala putem svojih donacija su: Sebastijan Sklenar, Mato Bungić, Arijana Lacić-Šarić, Suljo Ćosić, Senad Hadžić, Josip Miketa, Radmila Ljušanin i zaposlenici Rudnika Boksita iz Jajca ( Uprava Rudnika).

Ova humanitarna akcija je prezentirana te medijski popraćena od strane Federalne televizije (FTV) kao i od lokalnog medijskog portala Jajce Online, kojima se ovim putem zahvaljujemo.

Također i dalje pozivamo sve ljude dobre volje da se uključe u ovu akciju, jer nažalost postoji još dosta stvari koje su neophodne za ovu porodicu, a koje nisu nabavljene niti kupljene zbog nedostatka sredstava.

U prilogu slike stanja prije i poslije sprovedenog plana sanacije: 

Istaknuti projekt

Partneri Centra za socijalni rad