Naši suradnici

Suradnici Centra za socijalni rad koji daju punu podršku djelatnicima Centra za socijalni rad na čelu sa direktoricom Indirom Mehić Čejvan i njenim saradnicima su:

  • CRVENI KRIŽ JAJCE
  • UŽ VIKTORIJA 99
  • DOM ZDRAVLJA JAJCE
  • UDRUGA RODITELJA DJECE S TEŠKOĆAMA U PSIHOFIZIČKOM RAZVOJU “NAŠA DJECA” JAJCE
  • H.O.MDD “MERHAMET” SARAJEVO – OSNOVNI ODBOR JAJCE
  • UDRUŽENJE GRAÐANA OBOLJELIH OD KARCINOMA “NADA” JAJCE
  • CENTAR ZA LOKALNI RAZVOJ DIVIČANI UDRUŽENJE JAJČANA “VODOPAD”

Suradnja Centra za socijalni rad Jajce sa ostalim vladinim i nevladinim organizacijama

Centar za socijalni rad Jajce ima izuzetno razvijenu suradnju s mnogim ustanovama. Obzirom na prirodu posla s kojim se bavi Centar za socijalni rad, a radi njegovog uspješnog obavljanja nužna je umreženost s drugim institucijama kao što su policija, škola, tužiteljstvo, sud, zdravstvo NVO sektor.

Zajedničkim zalaganjem Centra za socijalni rad Jajce i naprijed navedenih ustanova uspješno su riješeni mnogi slučajevi od pomoći djeci u nabavci školskog materijala do smještaja ovisnika u Komune za pomoæ u odvikavanju od narkotika.

Od izuzetne važnosti za rad Centra za socijalni rad Jajce jeste i razvijena suradnja s nevladinim organizacijama koje djeluju na području opcine Jajce.

Centar je u suradnji s NVO sektorom proveo brojne akcije pomoći, konkretno provedena je akcija pomoći porodici Glamočić iz Lendića Općina Jajce. Naime radi se o tročlanoj porodici koja je živjela na rubu egzistencije, otac doživio moždani udar čija je posljedica nepokretnost, majka nezaposlena i sin od 6 godina, ova porodica stanovala je u trošnoj kući u kojoj je samo jedna prostorija bila donekle opremljena za stanovanje, kuca je bila bez krova, bez el. struje, jedva su preživljavali obzirom da nisu imali nikakvih primanja. Centar je pokrenuo akciju pomoći za ovu porodicu i uz angažiranje Općine Jajce, UŽ Viktorija 99, Centra za lokalni razvoj Divičani i brojnih građana i privrednika Ppćine Jajce prikupljena su novčana sredstva za dovršenje kuće, kao i pomoć u hrani, odječi i higijenskim potrepštinama.

Centar je uspješno proveo i humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za operaciju mldb. Beće Kokić iz Bulića, Ppćina Jajce. Beći je hitno bila potrebna operacija oka koja se jedino mogla obaviti u Mađarskoj, a za što njegova majka nije imala sredstava. Centar za socijalni rad Jajce u suradnji sa Viktorijom 99 Jajce je pokrenulo akciju prikupljanja pomoći i za vrlo kratko vrijeme prikupljena su sredstva i Bećo je uspješno operiran.

Centar za socijalni rad Jajce je, u saradnji sa Udruženjem/Udrugom Jajčana ”Vodopad”, danskom humanitarnom organizacijom Holstebro Nødhjælp, Humanitarnom organizacijom “ Merhamet“ Osnovni odbor Jajce, UG Nada Jajce, te P.D. Ćusine Jajce, organizovalo u oktobru 2012 dopremanje oko 100 m3 različite humanitarne pomoći za stanovnike Općine Jajce, jajačkih institucija kao i nevaldinih organizacija.

Partneri Centra za socijalni rad Jajce