Dječija nedjelja

Dječija nedjelja
Vrijeme čitanja: < 1 min

U akciju obilježavanja pored Centra za socijalni rad, aktivno su uključene Ustanove dječijih vrtića „Emina“ i „Bare“, predstavnici PS Jajce, Opća bolnica Jajce (Pedijatriski odjel), „Auto-Klub“ Jajce te nastavnici i učenici romske nacionalnosti Osnovne škole u Kuprešanima.

Za sve učesnike u programu Centar za socijalni rad je pripremio simbolične poklone kojima su mališani u vrtićima bili jako oduševljeni, gdje su prilikom druženja za svoje goste u znak zahvalnosti izveli i plesni performans.

Za učenike Osnovne škole Kuprešani, za djecu romske nacionalnosti drugi dan programa obilježavanja uprilićeni su pokloni, da bi zatim u srijedu treći dan bilo organizovano predavanje pod nazivom “Škola saobračaja” uz predavače Auto-Kluba  i PS Jajce, a potom izveden i praktični dio kontrole vozila uz prisustvo policijske patrole.

Posjeta odjelu Pedijatrije, također jedan je od sadržaja obilježavanja prava djece, gdje su predstavnici Centra za socijalni rad uz poklon sa osnovnim higijenskim potrepštinama za bebe, ukratko razgovarali sa šeficom odjela dr.Mirjana  Šešlija-Idžanović, o trenutnom stanju i potrebama djece koja se nalaze na odjelu.

Posjeta udruženju “Vodopad ljubavi” koje pruža podršku djeci s teškoćama u razvoju.