Javna tribina, 26.07.2012. godine

Vrijeme čitanja: < 1 min

Centar za socijalni rad Jajce, organizator je Javne tribine pod nazivom „Koraci nadležnih institucija ka uspostavi Plana prevencije rodno zasnovanog nasilja i nasilja u porodici“…

Projekat je finansiran od strane Gender centra FBiH, a trajao je 7 mjeseci. Nakon uvodne riječi, direktorica Mr.sc. Indira Mehić Čejvan, izrazila je zahvalnost, ali i veliko zadovoljstvo za postignute rezultate. Rad u mjesnim zajednicama, stalno prisustvo socijalnih radnica na terenu, uvezivanje sa relevantnim institucijama po pitanju problematike nasilja, rad u Romskoj zajednici Kuprešani, potpisivanje protokola i prezentacija istog pred kantonalnim institucijama, samo su neke od aktivnosti, koje je kroz prezentaciju projekta navela Sanja Jekauc dipl.scr.

Šest stotina devedeset i pet učenika osnovnih i srednjih škola, obuhvaćeno je predavanjima na temu nasilja, o čemu je govorila socijalna radnica Dubravka Šajnović.

Nakon prezentiranih rezultata projekta, razvila se konstruktivna diskusije, te su saradnicima u projektu podijeljene zahvalnice.