Obilježavanje dječije nedjelje u prvoj sedmici oktobra 2017.

Obilježavanje dječije nedjelje u prvoj sedmici oktobra 2017.
Vrijeme čitanja: < 1 min
Centar za socijalni rad Jajce organizovao je igraonicu za djecu sa posebnim potrebama, te  obezbijedio paketiæe za djecu.
Uz pomoć članova Planinarskog društva “Ćusine” mališani su se provozali brodom po jezeru, planinarili malom stazom do planinarskog doma na Ćusinama, gdje su se družili te zabavili se sportskim sadržajima, a kasnije uz roštilj i osvježavajuæi napitak. Ovu aktivnost za mališane su podržali hotel “Turist ’98”, vlasnik Dominko Pejić koji je ustupio brodove za plovidbu, te dugogodišnji član i prijatelj društva Izet Kuna Kunić osigurao je osvježavajući napitak za sve učesnike.
U sklopu obilježavanja Dječije nedjelje i 5. oktobra Međunarodnog dana djeteta Načelnik Općine Jajce Edin Hozan danas je, na inicijativu Centra za socijalni rad Jajce, primio grupu roditelja i djece sa posebnim potrebama. Načelniku se u ime roditelja i djece zahvalila direktorica JU Centar za socijalni rad Jajce Indira Mehić-Čejvan istaknuvši da Centar u potpunosti stoji na raspolaganju roditeljima i ovim mališanima.
Načelnik Edin Hozan, shvatajući potrebe ovih mališana za sretno odrastanje i brigu njihovih roditelja, ponudio je pomoć i podršku Općine Jajce. Pokrenutu inicijativu za ponovno uspostavljanje Udruženja za pomoć djeci sa posebnim potrebama načelnik Hozan je podržao, a Centar za socijalni rad Jajce ponudio je kancelariju za Udruženje koja će biti na raspolaganju za okupljanje mališana i rad sa njima.
Direktorica Mehić pozvala je roditelje da se organizuju kroz Udruženje i ponudila pomoć u smislu pripreme dokumenata za registraciju i projekata za djelovanje Udruženja.