Travnik: Obuka na temu postupanja s djecom žrtvama nasilja i prosjačenja

Travnik: Obuka na temu postupanja s djecom žrtvama nasilja i prosjačenja
Vrijeme čitanja: < 1 min

Organizator obuke bio je Socijalno-edukativni centar

Ustanova za obrazovanje odraslih “Socijalno-edukativni centar” (SEC), poslovna jedinica Travnik u suradnji s Udruženjem socijalnih radnika Srednjobosanske županije organizirala je ovih dana u Travniku, u zgradi Vlade SBŽ, jednodnevnu obuku pod nazivom “Postupanje u slučajevima nasilja nad djecom i prosjačenja djece”. Obuka je provedena zahvaljujući i potpori Federalnog ministarstva obrazovanja kao i ministarstva zdravstva i socijalne politike SBŽ.

Tijekom tri modula obuke polaznici su od trenera mr. sci. Indire Mehić-Čejvan i mr.sci. Zlatana Hrnjića imali priliku saznati teorijske osnove o prevenciji i vidovima socijalne zaštite i tretmana djece žrtava nasilja i prosjačenja, važnosti izrade Priručnika za profesionalce koji se bave prevencijom i zaštitom djece, te značaju multidisciplinarnog pristupa i formiranja multidisciplinarnog tima na području SBŽ.

“Veliko nam je zadovoljstvo što smo uspjeli skupiti profesionalce s područja SBK/KSB koji se bave prevencijom nasilja nad djecom i prosjačenja djece, koji su zajedno s predavačima radili na izradi Priručnika za profesionalce , te ciljevima i značaju formiranja multidisciplinarnog tima za prevenciju nasilja nad djecom i prosjačenja djece”, naglasila je ovom prigodom Zvjezdana Nakić, voditeljica SEC podružnice u Travniku. Ovakve obuke, istaknuto je, jedan su od načina provedbe Strategije za prevenciju i borbu protiv nasilja u obitelji 2013-2017 donesene na razini Federacije BiH.

Po završetku radionice 16 polaznika dobilo je SEC certifikate o uspješno završenoj obuci, zajedno s medaljama koje su izrađene u radionici osoba s invaliditetom “Rad-Dar”.

ap|artinfo.ba